Calzadilla de Tera

17 april 2022 - Calzadilla de Tera, Spanje

Ik ben al weer 7 dagen aan de wandel, een week. Time Flies. Vandaag was een beetje vreemde dag, de eerste 10 km waren prachtig, de tweede 10 een beetje vervelend. Bij het begin beginnen dan maar. Toen ik het vorige dorp uitliep (Villanueva de las  liep ik eerst langs een heuvelrug, ik hoefde nog niet te klimmen. Het pad maakte wel dat aan de ene kant wat ruwe bossages waren en aan de andere kant akkervelden. Na een tijd moest ik links af naar een behoorlijke klim, die bracht me naar een afgevlakte heuveltop, een prachtig landschap. Nadat ik afgedaald was en weer op een laagvlakte liep kwam ik in twee achter elkaar liggende dorpjes, gescheiden door de rivier de Tera, mooie dorpjes die het einde markeerden van de eerste helft. Hierna werd het dus minder. Het land werd grauw, droog en grijs. Wat ik helemaal niet meer kan zien zijn populieren. Je wordt er mee doodgeslagen. De paden waren net iets te zanderig, de stenen op de paden waren net iets te groot, kortom, rottig wandelen. Wel vreemd dat het allemaal zo droog lijkt als je ziet dat hier verschillende riviertjes stromen. Ik heb het weer gehaald.

Het is Pasen hier, stil op straat. Op sommige plekken zie je  gezinnen wandelingen maken. Over de hele 20 km kwam ik geen cafés of restaurants tegen, gelukkig had ik een zak cupcakes gekocht dus van de honger zal ik niet omkomen. Halverwege was een park bij de rivier, speelwei, toegang tot de rivier voor kinderen en een kiosk die zowaar open was. Koffie en tortilla was het voor mij. In het dorp waar ik nu ben is geen bar of restaurant, dus de cupcakes gaan eraan. De restauranteigenaar zei me gisterenavond dat het vandaag warmer zou worden. Ik was dus vroeg opgestaan en om even over half acht gaan lopen. Die warmte viel wel mee trouwens. Het grootste deel van de dag werd de zon gedempt door een sluierbewolking, tot 11.00 uur bleef het fris.

Morgen de laatste wat langere dag, 24 km naar Mombuey, daarna nog twee korte etappes om het rustig af te sluiten. Toch maar weer vroeg opstaan.

1. Tineke kalis:
    17 april 2022
    Wat een gelukje dat de eerste helft fijn was. Wel sneu van die tweede helft :-( Je bent een deste grotere kanjer, Pablo!!!
    Morgen best veel ja. Van mij mag je een taxi nemen hoor voor de laatste 5 km :-) un abrazo muy fuerte, Christina de Holanda :-)
  2. Loes Starreveld:
    17 april 2022
    Dag Paul, dat was weer een mooi verhaal met veel doorzettingsvermogen! Ik hoop dat morgen niet de helft maar het hele stuk mooi is en fijn om te lopen! Het is een flink stuk, dus zet ‘m op!
    Liefs Loes
  3. Aleida:
    17 april 2022
    Morgen wordt het vast een prachtige dag met een mooie route. Nog een paar dagen en Paul!
  4. Mayke:
    17 april 2022
    Je flikt het toch maar weer Paulus, knap hoe je zo doorzet! Ik doe het je echt niet na en ik heb mijn kinderen vol bewondering verteld over jou avontuur! Wij eten hier nog een paaseitje op je!
    Liefs en op naar morgen, zet m op
  5. Reggy:
    17 april 2022
    Hihi cupcakes als avondmaal, dat ga ik ook eens proberen.
    Wat gaat de tijd snel, dat ervaar ik hier ook hoor. Een week is in een poep en een zucht voorbij. Time flies 😳
    Kan je die Camino ook met een rollator doen? Ik vraag het maar, just in case 😂
  6. As:
    17 april 2022
    Geweldig Paul! Je bent werkelijk een doorzetter. Die populieren heb je hopelijk achter je liggen. Op naar de laatste loodjes. Ennjoy ikt🥰💪
  7. Aad:
    17 april 2022
    tortillas zijn zo lekker in Spanje Paul maar de combinatie met koffie is nieuw voor ons maar ja jij bent een echte koffiedrinker.Dat je heup het gehouden heeft deze week is natuurlijk een mooie overwinning.Je andere reden is met geen populier klein te krijgen.
  8. Baukje Postma:
    Geweldig!wij lopen mee
    Oets €Baukje
  9. Petra Bouwmeester:
    18 april 2022
    Respect voor jou Paul...je doet het allemaal toch maar ... en jammer van de teleurstelling ... morgen weer een nieuwe dag .. komt vast goed.
    Lekkere cupcakes mee of wat kopen onderweg ... wie maakt je wat.... en weet je... het is zoals het is...maak jij er maar een feestje van 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼🎉🎊🎉🎊🎉🎊
  10. K. Ruiter:
    18 april 2022
    Lieve Paulus, wat een mooie, maar vooral ook emotionele tocht ben je aan t maken.
    Een prachtige manier om afscheid te nemen van Karl en het verlies van hem een beetje te verwerken.
    Het raakt me hoe je dit beschrijft. Leef op afstand met je mee!! Dikke knuffel Kaars 😘😘
  11. Louise:
    19 april 2022
    Wat een mooie foto's stuk voor stuk schilderijtjes